Het gebruik van tea tree oil

Courtin pure Tea Tree oil kan op vele manieren ingezet worden. Hieronder volgen een aantal adviezen voor het gebruik van de olie. Voor alles geld gebruik niet te veel en tel de druppels goed. Meer druppels werken niet beter of sneller. Gun de natuur haar tijd.

 

Informatie vooraf

 

Let op! Courtin Pure Tea Tree oil is alleen bedoeld voor uitwendig gebruik!

Allergie test

Voor je gebruik gaat maken van Courtin Pure Tea Tree oil is het raadzaam een allergietest uit te voeren.

Wrijf 1 druppel olie in de elleboogholte: als deze plek na 48 uur rood is, de olie niet gebruiken. Eventueel verdunnen en aangelengd gebruiken.

 

Was de handen goed na gebruik, zodat de olie nooit met de ogen of contactlenzen in aanraking kan komen.

 

De olie irriteert de normale huid niet en is bij normaal gebruik niet giftig. Tijdens de zwangerschap en bij baby’s (tot 18 maanden) alleen verdund gebruiken. Dat geldt ook voor huisdieren, maar let op: Tea Tree olie is giftig voor katten! Dus gebruik deze olie dus nooit voor je kat.

Puur

Gebruik de olie puur of licht verdund op de te behandelen aandoening of plek.

Verdampen

Een paar druppels olie op een zakdoek, lakens of geurlampje. Plaats een vochtig doekje met enkele druppels olie op verwarmingsradiator of in de verdampingsbak om de lucht te zuiveren.

Baden

Voeg 2 – 3 druppels olie aan het badwater toe gecombineerd met de Courtin reinigingsgel voor hand en gezicht.

Kompressen

Maak een oplossing van 2 – 4 druppels olie met 100 ml. water en een beetje Courtin wasgel voor hand en gezicht. Goed roeren. De kompresdoek drenken in de oplossing en dit een paar minuten op de betreffende plaats houden; enkele malen herhalen. De temperatuur van het water aanpassen aan de te behandelen kwaal.

Massage

De olie moet voor massage altijd vermengd worden met een ander product.

- Lichaamsmassage

Voor het lichaam is het advies enkele druppels toe te voegen aan de Courtin bodymilk.

- Gezichtsmassage

Voor het gelaat is het advies enkele druppels olie toe te voegen aan de Courtin 24-uurs crème. Voor het gezicht met een concentratie van max. 3% essentiële olie. Gebruik niet te veel en tel de druppels goed. Meer druppels werken niet beter of sneller. Gun de natuur haar tijd.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2024 Nicky's Beautysalon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel